Inzicht in BTW-tarieven

boekhouder

Inzicht in BTW-tarieven

Inzicht in BTW-tarieven

BTW-tarieven

Als u graag een online bedrijf wilt starten, is het een goed idee om meer te weten over de BTW-tarieven in het Verenigd Koninkrijk. In het Verenigd Koninkrijk worden de BTW-tarieven toegepast op bepaalde producten zoals levensmiddelen, kleding, voedingsingrediënten, groenten en vruchtensappen. Het basis BTW-tarief in het Verenigd Koninkrijk bedraagt 20% en ook dit is het maximumtarief dat voor alle aankopen geldt. Maar er zijn vele andere BTW-tarieven waarvan u als ondernemer op de hoogte moet zijn. Op energie-efficiënte maatregelen, sanitaire producten en autostoeltjes voor kinderen wordt gewoonlijk een verlaagd BTW-tarief van 3% geheven.

Als u van plan bent machines of apparaten voor persoonlijk gebruik aan te schaffen, kunt u deze het beste kopen bij een verkoper die een laag BTW-tarief aanbiedt. Het kan moeilijk zijn om tegenwoordig verkopers van BTW tegen het nultarief te vinden, omdat iedereen uit is op BTW tegen het nultarief. Een van de gemakkelijkste manieren om een nultarief BTW te krijgen is contact op te nemen met de Britse douane die u zal helpen een nultarief te krijgen op uw aankopen uit het Verenigd Koninkrijk. De BTW-douanebeambten zullen u alle nodige informatie verstrekken over de geldende tarieven en zullen u ook informeren of u in aanmerking komt voor enige vorm van concessie.

Enkele van de soorten goederen met een nultarief zijn kleding en kleding, voedingsmiddelen, vis en vlees, zuivelproducten, fruit en groenten en vruchtensappen. Het is belangrijk op te merken dat goederen die in het VK worden ingevoerd, in aanmerking komen voor BTW tegen nultarief. Goederen die uit andere landen komen, worden daarentegen tegen de plaatselijke marktprijs ingevoerd. Het is belangrijk om de voorraad aan te geven die goederen bevat die onder de categorie van nultarief goederen vallen, zodat u er geen belasting over hoeft te betalen.

Tags
Populair
img
Inzicht in de btw-tarieven
img
Belastingen verlagen voor mensen met een hoog inkomen - een verstandige aanpak
img
Wat zijn de verschillende soorten belastingvermindering?
img
BTW-tarieven en hun voordelen
img
Belastingverlaging - Een progressieve budgetteringstool voor inkomensbescherming
Trending