BTW-tarieven zijn belangrijk voor uw bedrijf

boekhouder

BTW-tarieven zijn belangrijk voor uw bedrijf

BTW-tarieven zijn belangrijk voor uw bedrijf

BTW-tarieven

Er zijn veel verschillende soorten BTW-tarieven die een online bedrijf in rekening kunnen worden gebracht, afhankelijk van het land waar het bedrijf is gevestigd en wat voor soort product of dienst het levert. Als u een Brits bedrijf bent, zult u zich moeten registreren voor een van de verschillende Britse BTW-regelingen, en u zult ook betalingen moeten doen voor alle goederen of diensten die u verkoopt of aanbiedt aan anderen in het Verenigd Koninkrijk, zowel binnen het land als wanneer u ze buiten het Verenigd Koninkrijk zou verkopen. Er zijn verschillende belastingen en BTW-tarieven van toepassing op verschillende producten en diensten, en u zult ze moeten begrijpen als u BTW-plichtig wilt zijn. U kunt een lijst van alle verschillende soorten BTW-tarieven in het Verenigd Koninkrijk vinden op de website van HMRC, maar hier richten we ons op BTW-tarieven voor kleine bedrijven.

Er zijn in principe vijf vaste BTW-tarieven om uit te kiezen. Deze tarieven zijn: nultarief, standaardtarief, groothandelstarief, centraal tarief en nationaal tarief. Als u deze tarieven selecteert, hoeft u zich dus geen zorgen te maken over het bijhouden van de verschillende tarieven of het vaststellen van uw eigen tarieven, aangezien de HMRC dat voor u doet. Selecteer gewoon het juiste BTW-tarief voor de transactie: Als u goederen verkoopt of diensten aanbiedt binnen het Verenigd Koninkrijk, bent u verplicht BTW te betalen tegen het standaardtarief.

Uw boekhoudsoftware zou dit automatisch moeten kunnen afhandelen, en vervolgens een reeks standaard BTW-tarieven moeten kunnen bieden op basis van de getoonde prijzen. Als u echter buiten het Verenigd Koninkrijk bent gevestigd, moet u de toegerekende tarieven berekenen met behulp van de BTW-aangiftemodule van uw boekhoudprogramma. Met een goede database zou u gemakkelijk in staat moeten zijn om de vereiste informatie in te voeren, evenals geschatte aangiften te verkrijgen. Voor de meeste ondernemers is dit niet moeilijk, maar voor sommigen kan het een overweldigende taak zijn. Gelukkig is er een manier om dit te omzeilen met boekhoudsoftware van derden - door uw gekozen software uw btw-aangiftegegevens zelf te laten afhandelen, zodat u zich kunt concentreren op de dagelijkse gang van zaken in uw bedrijf.

Tags
Populair
img
Belastingverlaging
img
Boekhoudsoftware voor kleine bedrijven - een gids
img
Boekhoudsoftware
img
BTW-tarieven zijn belangrijk voor uw bedrijf
img
Wat zijn de verschillende soorten belastingvermindering?
Trending