BTW-tarieven en hun voordelen

boekhouder

BTW-tarieven en hun voordelen

BTW-tarieven en hun voordelen

De BTW, de omzetbelasting, is een regulier soort belasting die over veel zaken moet worden betaald en die ofwel in het bruto-inkomen kan worden opgenomen ofwel kan worden afgeleid door middel van een extra heffing. De BTW wordt berekend over de belasting over de toegevoegde waarde die op een bepaald product van toepassing is. Dit omvat zowel diensten als bepaalde goederen. Het belangrijkste doel van de btw is de lasten voor de producent van het product te verlichten en hem tegelijkertijd in staat te stellen de belastingen zonder problemen aan de overheid af te dragen.

btw-tarieven

De btw-tarieven zijn in de loop der tijd steeds verder omlaag gegaan, maar tegelijkertijd zijn mensen ook gaan profiteren van de vrijstellingen die het systeem toestaat. Veel artikelen, waaronder schrijfwaren, boeken, elektronische apparatuur, kleding, wijn, tabak, wijnbouwproducten, meubelen, elektrische apparaten, machines en enkele andere artikelen zijn vrijgesteld van BTW. Dit geeft de importeur de gelegenheid van lagere omzetbelastingtarieven te profiteren. De importeurs kunnen deze artikelen goedkoper inkopen en vervolgens het land binnenbrengen, wat de importeur aanzienlijke besparingen kan opleveren.

Terwijl de BTW voor het algemeen belang wordt ingevoerd, kunnen de importeurs van dit systeem profiteren door hun belastingschuld in hoge mate te verlagen. De importeur kan bijvoorbeeld zendingen van 50 kilo of meer goederen binnenbrengen en een terugbetaling krijgen. Hij moet echter wel de bron van de goederen aangeven voordat de BTW wordt verrekend. Een goed voorbeeld hiervan is de verkoop van motorvoertuigen en onderdelen aan klanten die in het land wonen. Volgens de BTW kan de importeur een aftrek van bijna 50% op de prijs van het voertuig claimen. Dit maakt de praktijk van belastingontwijking mogelijk voor de meeste zakenlieden in het land.

Tags
Populair
img
Belastingverlaging
img
Inzicht in de btw-tarieven
img
BTW-tarieven en hun voordelen
img
Belastingverlaging - Een progressieve budgetteringstool voor inkomensbescherming
img
Belastingverlaging en BTW-tarieven: Een overzicht
Trending